Dubrovnik – Udruge Dubrovačka naranča i Udruga Chrobatia provode projekt E-DUTEKA – jačanje  kapaciteta OCD-a Dubrovačko-neretvanske županije. U sklopu projekta održat ćemo radionice 

„Dobro upravljanje organizacijama civilnog društva“ i   „Financijsko poslovanje u neprofitnom sektoru“ ponedjeljak, 30. ožujka 2015. u prostorijama DURE Razvojne agencije Grada Dubrovnika, Branitelja Dubrovnika 15,  od 16 do 18:30 sati.

Kroz razgovore s polaznicima radionica o Financijskom i pravnom poslovanju održanih kroz program STEP u siječnju u Dubrovniku i Opuzenu shvatili smo da bi bilo korisno organizirati radionicu na kojoj će polaznici imati priliku čuti kako nove zakone i propise primjenjuju ljudi koji već godinama rade u udrugama. Prve radionice održane u veljači i ožujku u dolini Neretve bile su iznimno posjećene i pokazale su veliku zainteresiranost predstavnika udruga za ovakav tip edukacija. Stoga smo odlučili i u Dubrovniku organizirati radionicu na kojoj ćemo s Vama podjeliti iskustva udruge DEŠA – Dubrovnik u području dobrog upravljanja, od primjera dobre prakse, do najčešćih grešaka koje organizacije civilnog društva čine, s posebnim naglaskom na greške u financijskom poslovanju.

Također, ovom će prilikom predstavnica Zaklade Kajo Dadić prezentirati natječaje za financiranje projekata i programa organizacija civilnog društva u 2015. godini, u kojima će Zaklada nastupati kao provedbeno tijelo te upoznati polaznike s uvjetima natječaja i mogućnostima za prijavu.

Radionice su besplatne i namijenjene su osobama koje su zaposlene ili volontiraju u organizacijama civilnog društva. Dobrodošli su i svi koji tek namjeravaju osnovati udrugu.

Prijave i dodatne informacije:

Za prijavu na radionice i sve dodatne informacije molimo Vas kontaktirajte Ivonu Mikjel na info@dunaranca.hr ili dunaranca@gmail.com

 Program radionica – Dubrovnik