Pelješac – Sajam GAST otvorio je  ponovno svoja vrata u četvrtak, 12.3.2015. i trajat će do nedjelje 15.3.2015.  Sajam GAST  za posjetitelje organizirao je brojne degustacije vina, kuharskih delicija, promocije proizvoda i svakodnevne roštiljade od od 9:30 – 19:00 sati.

Sajam GAST vodeći je gastronomski i turistički događaj u Hrvatskoj, te nezaobilazno mjesto okupljanja gospodarstvenika relevantnih djelatnosti i sklapanja poslova neposredno pred turističku sezonu na atraktivnom rastućem turističkom  tržištu Hrvatske. GAST  se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, Ministarstva turizma, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstva poljoprivrede, Splitsko-dalmatinske županije, Grada  Splita i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Predstavnici Udruge Plavac mali i Pelješki vinskih puta i ovaj put su pokazali brojnim posjetiocima da je Plavac mali nezaobilazan na svakom stolu. Teško je bilo proći štand a ne kušati kvalitetna i vrhunska vina: PZ Pelješki vrhovi, PZ Putnikovići, Matuško,Vina Matković, Vina Borisa Violića, Željka Ledinića, Dubravka Vukasa, Vina Marlais…

Udruga Plavac mali i Pelješki vinski puti sve teže prate svjetske trendove promocije vina zbog ne mogućnosti pronalaska financijskih sredstava. Nastupi na sajmovima i brojne prezentacije u kojima su kao organizatori, suorganizatori ili samo izlagači  vinari su prinuđeni samostalno pokrivati troškove. Nastupi na domaćim i stranim stručnim sajmovima kao nedavni u Zagrebu, Rimu i drugim većim gradovima u pronalasku novih partnera financijski opterećuje vinare koji su i u ovako teškoj situaciji. Postalo je upitno da li će  Plavac mali u ovoj godini  biti prinuđen obustaviti sve promocije dok se ne iznađu nova rješenja.

DSC_1284 (2) (Medium) IMAG0069 (Medium) IMAG0072 (Medium)DSC_1278 (2) (2) (Medium) DSC_1282 (2) (Medium)