Pelješac – Udruga Plavac mali i Pelješki vinski puti već duži niz godina promoviraju vinsko turistički proizvod Pelješca koji se do nedavno nudio individualno, od pružanja usluga u pelješkim konobama, vinskim podrumima te samostalnih obilazaka krajolika Pelješca.
Agencije koje prodaju vinsko-turističke aranžmane traže cjelovit proizvod u kojem je uključena kompletna ponuda ciljanog područja. Pelješac obuhvaća brojna popularna odredišta za jednodnevne ili višednevne izlete koja se mogu posjetiti. Idealan je za vinsku i gastronomsku šetnju vinskim podrumima, seljačkim domaćinstvima, te predstavlja jedno bogastvo netaknute prirode koje možete obići šetnjom po Napoleonovoj cesti, pješačkim i biciklističkim stazama ili za one koji su željni adrenalina malo teži uspon na brdo Rota i Sv. Ilija iznad Orebića. Gdje god da Vas put donese, sa bilo koje strane Pelješca doživjet ćete nezaboravni gastro doživljaj u pelješkim restoranima, konobama i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima uz tipičnu dalmatinsku večeru i klapsko pjevanje.
Jedan od najpoznatijih peljeških proizvoda su zasigurno Pelješki vinski puti koji obuhvaćaju itinerer dug više od 40 kilometara sa preko dvadesetak vinarija i vinskih podruma u kojima se mogu kušati najbolja hrvatska vina proizvedena od sorte grožđa Plavac mali: Plavac, Postup, Dingač.

Ovogodišnja manifestacija predviđena za 29.4 – 30.4.2017. obilaskom vinskih podruma popraćno brojnim događanjima.

1.5.2017. godine tradicionalni uspon na brdo Sv. Ilija poviše Orebića