Peljesac – U organizaciji Udruge Plavac mali i Pelješki vinski puti po drugi put će se održati manifestacija pod nazivom Idemo na Pelješac u vinsko carstvo. Prvi svibanj je idelno vrijeme za dolazak većeg broja gostiju i turista na Pelješac pa će vinari i ovaj put otvoriti  vrata svojih podruma kako bi dočekali vinoljupce plavca malog.

Manifestacija će se održati u subotu i nedjelju 29. i 30. travnja dok je za 1.svibanj PD  Sveti Ilija organizirao tradicionalni uspon na brdo Sv. Ilija poviše Orebića.

U subotu nakon obilaska podruma, vinari sa područja Općine Janjina na rivi u Dračama  gostima će uz Plavac mali  ponuditi i kamenice po promotivnim cijenama uz  vokalni sastav Gusari u vremenu od 13.00. – 16.00. sati. Nakon zabave na mulu možete obići obližnje vinarije: Pelješki vrhovi PZ Janjina, vinarija Drače, vinariju Grgurević u Dračama, Bezek u Janjini ili nastaviti zabavu u novootvorenom vinskom baru Edivo u Dračama.

U nedjelju nakon šetnje pelješkim krajolikom možete posjetiti i razgledati novootvoreni Dom vinarske tradicije gdje nakon degustacije plavca malog uz kamenice i pečene sardele možete razgledati postavu izložbenih predmeta u vremenu i prostoru iz povijesti vinogradarstva i vinarstva Pelješca.

Od 11.00 – 16.00. sati u Poljoprivrednoj zadruzi Postup organizirat će se takmičenje u kuhanju vinskog gulaša uz zabavni program i pečenu janjetinu sa Obiteljskog gospodarstva Antunović.

Pozivamo Vas i želimo da se ugodno zabavite i uživate u obilasku Peljeških vinskih puta, vinarija i vinskih podruma.