PELJESAC – Dan otvorenih vrata peljeških podruma samo je jedna od niza aktivnosti koje provode vinari uključeni u Udrugu Pelješki vinski puti i Udrugu Plavac mali-Pelješac. Suorganizatori ove manifestacije su  HGK Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, TZO-a, i općine Pelješca. Velika pomoć u pokroviteljstvu tradicionalne manifestacije iskazale su i  DNŽ-a i TZŽ-e Dubrovnik, te Hrvatska turistička zajednica.  Brojnim promocijama vina i turizma pokušava se zainteresirati širi krug ljudi da je vino i turizam na jači adut DNŽ-e. Kolektivna je želja zainteresirati širi krug korisnika, uvaženih proizvođača, trgovaca, ugostitelja i potrošača za bogatu vinarsku proizvodnju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a prezentaciju vina izdići na razinu koju prihvaća europski svijet vina. Kako bi se proširila i obogatila vinska ponuda vinari Pelješca po deveti put organiziraju Dane otvorenih vrata peljeških podruma.

U petak 05.prosinca u Trpnju bit će organizirana vinokušnja mladih vina i prikazani film “DOSSIER ZINFANDEL” u organizaciji Udruge vinara i Društvo Bijači iz Kaštela, nakon čega će se održati takmičenje u kuhanju dalmatinskog brodeta uz zabavni program grupe Gusari i KUD-a Poskočica iz Ponikava

U subotu 06.prosinca u Kneževom dvoru u Stonu u 11.sati organiziran je doček uz prezentaciju vina i vinara sa područja općine Ston, nastup KUD-a Poskočica iz Ponikava, HGD Biranj a sve uz pratnju grupe Gusari, nakon čega se kreće u obilazak Peljeških podruma a sve završava u Zadružnom domu u Potomju uz grupu Gusare.

Vinari Pelješca pozivaju Vas da i ove godine dođete u Carstvo vina Pelješca i kušate najbolja hrvatska vina.

program